Niin ne viikonloput vain hurahtaa silmien eessä, kun viettää ne mukavassa seurassa ja hyvien harrastusten parissa :)

Ilmat suosivat onneksi koko viikonlopun, eikä vettä satanut. Hieman väriä tuli saatua taas pintaan ja vaikka sitä aurinkorasvaa tuli lisättyä, niin silti nätti pieni punoitus kasvoille tuli ;)

Lauantai-aamuna siis suunnattiin Mondeon nokka kohti Kokkolaa.

Jukka tippautti minut ja Papusen näyttelypaikalle. Majoituimme Maaritin telttaan, kun Jukka meni loppulauman kanssa jo kisapaikalle laittamaan viikonlopun leiriä pystyyn ;)

Tuomarina oli Birgitta Svarstad, Ruotsista. Aika tiukkaa linjaa tuomari piti, eikä punainen ollut tällä tuomarilla pääväri :D

Avoimessa luokassa oli narttuja vain 5kpl, muutenkin näyttelyyn oli ilmoitettu vain 38 shelttiä.

Papu esiintyi muuten hienosti, mutta nurmikentällä liikkeissä mentiin kuono ihan maassa :( Tuomari pyysikin minua menemään Papun kanssa liikkeet uudellen, niin ettei maata nuuskeltaisi niin kovasti.. Onneks sain Papun hieman nostamaan kuonoa maasta ja liikket parani. Papulle erinomainen ja sijoittui toiseksi :) Tällä kertaa ei sa:ta, mutta tuomari kehui Papua erittäin "korkealaatuiseksi", mutta kun ne liikkeet jäi nyt täällä kertaa hieman huonoksi sen nuuhkuttelun takia! Tyytyväinen olen ja toisen kerrankin voidaan Birgitan kehässä pyörähtää!

Alla kuva Papusta pöydällä odottamassa tuomarin tuloa. Kuva Petri Tervonen!

Kiitos Maaritille ja Petrille seurasta, sekä majoituksesta :D

Sitten suuntasimme kisapaikalle. Aurinko helli meitä ja ei muutakuin aurinkorasvaa kroppaan ja toppia päälle ;)

Papun eka rata oli agirata, jonka tuomaroi Pertti Siimes. Rata oli profiilitaan mukava ykkösen rata! Papulla oli kova meno päällä ja todella sujuvan näköinen rata parilla olikin. Puomin juoksukontakti ei vain sattunut kohille, siitä 5vp ja sitten yksi harmittava kielto hypylle tuli, eli parin tulos 10vp ja sij.3 :)

Taikulla ja Nelilläkin oli illalla agilityrata ja tuomarina myös Pertti Siimes. Kiva rata, joka oli todellakin suoritettavissa ;) Mun ratasuunnitelmat meni Taikun kanssa ihan uusiks tosi toimissa, enhän mie kerennyt mihinkään ja takaa-ohjauksi se sit meni.. Puhdasta rataa n. puoleen väliin asti, keinulla kun himmasin ja jäin siltä lähdössä hieman jälkeen, niin Taiku kerkesi bongata väärän pään putkesta :( Kyllä mua niin harmitti... loppurata menikin puhtaasti :) Mut parasta oli, et pitkästä aikaa me mentiin oikeesti sitä rataa yhdessä ja meillä olisi ollut kaikki edellytukset saada siltä ratalta sen nolla!!

Jukka vei sitten pitkästä aikaa Nelliä. Mukavasti ja vauhdilla Nelli lähtikin Jukan kanssa rataa tekemään... mutta sitten siellä puolen välin jälkeen, samaisen putken jälkeen, missä mulle ja Taikulle tuli hylly, Nelli päätti, että nyt riitti ja lähti ettii mua :( Joten tältä vuodelta sitten mm-karsinnat jää parilta väliin ja me pijetään silloin kotiviikonloppu!

Jonnalle&Petelle jälleen kiitos mukavasta seurasta kisapaikalla :)

Starttien jälkeen hotellille. Kyllä meillä oli väsynyttä porukkaa ja yö nukuttiin todella hyvin :)

Sunnuntai-aamuna sitten herättiin poutaiseen mutta todella tuuliseen ilmaan!

Papun startti oli pikkasen ennen ysiä, joten aamupalan jälkeen kamat kantoon ja kisapaikalle!

Päivän aloitti Jarmo Jämsän agirata. Jukka ei oikein saanut Papuun kontaktia ennen lähtöä, kuono pystyssä vain haisteli hajuja, joita tuuli toi :( Ja kun minä vielä sitten radan reunalla seisoin kameran kanssa, niin se oli liikaa meijän nappulalle.. Toinen rata sitten iltapäivällä meni aika lailla samaan malliin, mutta nyt sentäs suoritettiin puoli rataa puhtaasti, sitten käytiin tsiikaa telttapaikka (????) ja sen jälkeen jatkettiin rata loppuun.. huoh, kuka ymmärtäisi mitä pikku-sheltin päässä liikkuu.. Ehkä tää oli jo reissuväsymystä nuorella koiralla... tiiä häntä!

Taikan ja Nellin kanssa mie sitten ahkeroin 4 rataa :) Eka agirata oli Pertin käsialaa. Hyvin molemmat kulki, Nellillä varsinkin oli makee vauhti mun kaa, joten kyllä sillä on nyt jotain hampaankolossa Jukkaa vastaan :D. Mut hyllyistä huolimatta olin todella tyytyväinen molempien plikkojen menoon ja Taikun kaa oltiin taas yhdessä ratalla <3. Toinen rata oli sitten Sivosen Vesan tekemä. Todella mukava rata profiililtaan. Ja nyt täytyy sanoa, että Taiku oli aivan ihqu tällä radalla, harmittavasti vain yksi rima tuli alas, sekin minun ohjausvirheestä johtuen, kun en kertonut mihin suuntaan käännytään! Mut yhtään kertaa ei pirpana pyörähtänyt ittensä ympäri vaan koko ajan mentiin eteenpäin ja millä vauhdilla.. vau, täytyy sanoa, vaikka ite olinkin sen ohjaimissa :D. Nelli sitten karkasi törkeesti lähdössä, mutta onneks oli se plan B ;) Hyvin sain rytmistä kiinni, mutta sitten keppien jälkeen oli pari hyppyä välistä vedolla höystettynä, niin siihen se sitten kasahti. Nelli kun ei tullut niin pienellä liikkellä siitä välistä kuin Taiku, joten toinen hyppy suoritettiin väärin päin :(  Mut kaiken kaikkiaan oon tyytyväinen kaikkiin viiteen rataan mitä menin viikonlopun aikana! Tästä on hyvä jatkaa.

Mikkilätkin oli Klagissa, joten näin Karaakin ensimmäistä kertaa luovutuksen jälkeen. Kyllä siskoksilla peuhua riitti, teltan seinät väin tärisi kun mentiin ristiin rastiin :D. Reipas pimu Kara on :) Otettiin muutamia kuviakin, mutta kameraa en ole vielä kerennyt purkaa. Toivottavasti nähdään pian jossain uudelleen!

Kotona oltiin illalla ysin jälkeen! Oli todella kiva viikonloppu, kiitos kaikkien ihanien agility ystävien ympäri suomen maan :)