Viikonloppu taasen mennä vierähti :)

Perjantaina me Papusen kanssa hypättiin Maaritin kyytille ja auton nokka suunnistettiin Kuopiota kohti!

Matka meni hyvin, pyörähdettiin Riistavedellä kyläilemässä ja puol kuuden pintaan oltiin sitten hotellilla. Mukana Maaritilla oli Susu ja Luka :) Pikkasen meinasi pikku-pojalla oli pää sekaisin, kun molemmilla tyttösillä oli juoksu.. Onneks Susulla jo ihan loppupuolella ja Papulla vielä aika alussa ;) Touhua ja peuhua kolmikolla riitti!

Lauantai-aamuna kello soi puol kuus, koirien kaa lenkille, kamat kasaan ja aamupalan jälkeen sitten matka kohti Tuusniemeä! Pakkasta ei ollut niin paljon kuin viime vuonna, taisi nyt auton mittari näyttää vain -23,5 kun näyttelypaikalle parkkiin päästiin.

Onneks itse näyttelypaikka oli sitten lämmin, ei tarvinnut palella. Ainut huonopuoli siinä oli, kun katolta tuli lunta "rämisemällä" alas niin se säikytteli koiria... Onneks shelttien tuomari ainakin huomio tämän koiran käytöstä arvostelessa.

Tuomarina siis oli Maret Kärdi Virosta. Arvostelulomakkeeseen tuli kyllä tekstiä koko rahan eestä ja varmaan sen takia shelttikehä taisi loppua tunnin myöhässä, kun yksilöarvostelut kesti niin kauan.

Nuorten luokkaan oli ilmoitettu 11 koiraa, ihan varma en oo olivatko kaikki paikalla. Tiukan linjansa tuomari oli jo paljastanut uroksien ja junnunarttujen aikana... Papunenkin säikähti pariin otteeseen sitä lumen alastuloa ja ihan nappiin ei käyttäyminen minun miestä mennyt kehässä. Liikkeet meni kyllä jälleen hyvin! Tuomarin mielestä Papunen oli kuitenkin ERI:n arvoinen :) Yllätys oli suuri kun kilpailuluokkaa kasattiin niin ei sinne sitten muita kutsuttu ;) Sit siinä kerkes jo jännätä, et antaako tuomari sitä SA:ta :D, mut antoihan se ja mie olin NIIIIIN onnellinen!

PN-luokkassa taisi sitten olla 8 narttua, myöskin Maarit Susun kanssa :) Pari kierrosta tuomari meitä juoksutti yhdessä ja sit me saatiin "lämmintä kättä" ja olimme "vapaita" ;)

Tässäpä Papun arvostelu:

22kk, oikealta alhaalta puuttuu P2. Keskikokoa pienempi, oikeantyyppinen narttu, jolla toivoisin hieman soikeampaa rintakehää ja lisää raajakkuutta. Hyvä pään ilme. Liikkuvaiset ja oikea-asentoiset korvat. Oikea-asentoinen, sopivan pituinen kaula. Sopivat kulmaukset edestä ja takaa. Hieman pitkä lanne-osa ja kevyehkö lantio. Hiukan korkea hännänkiinnitys, liikkeessä sopivasti mukana työskenetelevä häntä. Hyvät etukäpälät, aavistuksen matalat ????. Oikeanlaatuinen, runsas, riittävän rungonmyötäinen karva. Kevyet sivuliikkeet. Hyvä luonne.

Kotimatkakin sujui oikein mukavasti, tuliaisia haettiin Kylmäseltä :) Kiitos Maaritille mukavasta reissusta!

Jukka kisasi Nellin kanssa kaks starttia agilityä lauantaina, näistä starteista ei mitään kerrottavaa kuulemma jälkipolville :D. No, ei aina voi voittaa, ei edes joka kerta!

Nellin hyppyvalionarvo on vihdoin kennelliittossa vahvistettu, joten nyt ihan virallisesti meijän Nelli on Fi AVA FI AVA-H Paimenneidon Tail Away!

Taikan h-hetki lähenee... Masussa tuntuu liikehdintää ihan kivasti :)

Pentuhuonetta on valmisteltu, lämmön mittaukset aloitettu ja pyyhekeitä ym. pesty kolme koneellista :) Huomenna sitten apteekkiin ostoksille!

Pari päivää töissä ja sit lomalle :)