Pitkäperjantaina lähdimme aamusta ajelemaan kohti Rovaniemeä. Ajokeli oli hyvä ja muutama muukin autoilija oli tienpäällä :) Rovaniemellä olimme puolen päivän jälkeen, ensimmäiseksi suunnistimme kisapaikalle Ounashalliin. Purimme halliin jäävät tavarat, ilmoittauduimme kisoihin ja katsoimme Jonnan & Neron vauhdikkaan radan ;), jonka jälkeen sitten hotellille levähtämään. Kolmosluokkien osalta kisat alkoivat klo 17. Päätin sitten Jukan antaa viedä Macyäkin, vaikka olinkin itse mukana.

Ensimmäisen radan tuomaroi Kari Jalonen, tältä radalta molemmille Nellille ja Macylle 0-tulokset. Nellin sijoitus 3. ja Macyn 5. Nellin rata oli sujuvaa menoa, mutta Macyllä tuli pari ylimääräistä mutkaa, jotka veivät sitten turhaa aikaa.
Lauantain toinen rata oli myös agilityrata, jonka oli suunnitellut ja tuomaroi harjoitusarvostelija Jari Tienhaara. Rata oli mukavan haastava ;) Macy ja Jukka starttasivat ensimmäisenä, rata oli hieno. Ei ratavirheitä, joten 0-tulos ja sij.3. Nellille radalta yksi riman pudotus ja kielto, tulos 10vp. Hieman ennen klo 21 olimme takaisin hotellilla.

Lauantai-aamuna kello oli soimassa 06:30, mutta milloinpa meillä olisi herätyskelloa tarvinnut ;) Ounashallissa oli lauantaina ryhmänäyttely, joten halusin shelttikehän lähteä katsomaan, vaikken omia koiria ollutkaan ilmoittanut mukaan. Jukka ja hotellille meidän tyttöjen & Ricon kanssa. Shelttien tuomarina oli Jaana Hartus. Soopelit näyttivät olevan tuomarin suosiossa.... Näyttelyn jälkeen kävimme perinteisen reissun Napapiirillä katsomassa jouluhömpötystä ;) Sieltä suuntasimme jälleen hotelille Citymarketista ostettujen eväiden syöntiin ja lepäilemään.

Kisat alkoivat illalla klo 18. Ensin vuorossa agirata, lauantaina molemmat radat tuomaroi Kari Jalonen.
Jukka starttasi ensin Nellin kanssa. Sujuvaa rataa tehtiin, mutta A-este oli tuomarin mielestä liian lennokas, siitä ensin 5vp, sitten pieni ohjausvirhe aiheutti hypyn ohi menon ja siitä sitten ei vauhti pysähtynytkään, vaan pieni-sininen oli putkessa ;) tuloksena siis hyl. Macyn kanssa Jukka teki upeaa, nopeaa rataa, mitään ylimääräisiä kiehkuroita ei ollut, mutta.... rataa oli jäljellä 5 estettä, kun Jukka liian tiukasti käskytti Macyä ja näin ollen Macy tuli hypyn ohi :( Radalta siis 5vp. sij.2, mineissä tuli vain yksi 0-tulos.
Viikonlopun viimeinen rutistus oli hyppyrata. Macy ja Jukka menivät aika alkupäässä tehden upean 0-tuloksen. Nellin kanssakin Jukka teki nollaa, mutta sininen salama (niin kuin Niskalan Ullan Nenakin) bongasi väärässä kohdassa renkaan ja Jukka ei kerennyt tehdä mitään tilanteen pelastamiseksi, joten tulokseksi hyl. Macyn nopea nolla piti loppuun asti ja sillä irtosi mini III-luokan voitto :)


Sunnuntaina ennen kotia lähtöä kävimme shelttien kanssa Nenan&Pusun luona kylässä. Nenahan on Macyn pikku-sisko :) Kotimatkalla poikkesimme vielä shelttien kasvattajan Päivin luona Kemissä kylässä. Kotona olimme klo 17 aikaan.

Mukava pääsiäinen Rovaniemellä jälleen :) Kiitos hyvistä kisoista Rovaniemen Käyttökoirille!